Hunaja on erityisen hyvää...


Sellaisenaan

Nauti teelusikallinen hunajaa jälkiruokana aterian jälkeen. Hunaja auttaa sulattamaan ruoan ja käyttämään sen sisältämät ravintoaineet täydellisemmin elimistösi hyväksi.


Urheilujuomassa

Hunaja antaa voimaa heti ja on toisaalta monipuolisen sokerikoostumuksensa ansiosta pitkävaikutteinen virkistäjä. Sekoita urheilujuomapulloon hiukan hunajaa ja saat hyvän tehojuoman nautittavaksi urheilusuorituksen aikana ja auttamaan nopeassa palautumisessa tiukemmankin suorituksen jälkeen. Sekoita hunaja ensin tilkkaan lämmintä vettä ja lisää vasta sitten loppu vesi pulloon.


Mausteena ruoanlaitossa

Hunaja on hapanta makeaa ja sopii maustamaan kaikkia liharuokia. Lihan marinoinnissa maun lisäksi etuna on tuotteen parempi säilyvyys. Uunikalalle hunajasively antaa kauniin pintavärin ja syventää kalan ominaismakua.


Juuresten kanssa

Hunaja tuo esiin juuresten tuoreen maun. Lisää juuresten keitinveteen hiukan hunajaa. Jos valmistat juurekset pannulla tai uunissa, sekoita kypsyttämisen loppuvaiheessa niiden päälle hunajaa. Hunaja antaa juureksille kiiltoa, parantaa väriä ja lisää makua.


Marjojen pakastamisessa

Säilö seuraavan kesän marjasadosta osa hunajan kanssa. Voit valuttaa hunajaa marjojen päälle tai tehdä niistä valmiiksi sosetta. Maustamalla herukkasoseita hunajalla ja pakastamalla niitä pieniin annosrasioihin saat koko talveksi kaikille maistuvan ja terveellisen lisän tarjottavaksi erilaisten jälki- ja jopa liharuokien kanssa. Varsinkin riistaruokien kanssa soseutetut hunajamarjat sopivat hyvin.


Jälkiruokien maustajana

Hunaja ohukaisten, vohvelien ja pannukakkujen päällä – nam! Jäätelön päälle hiukan hunajaa, samoin marjaisiin ja hedelmäisiin jälkiruokiin. Hunajamarjat ovat terveellisin mahdollinen herkku tarjottavaksi.


Aamupalan kanssa

Murojen, viilin, jogurtin, puuron, juuston tai paahtoleivän päällä. Kokeile hunajaa rukiisen juustoleivän päällä – mainio makuyhdistelmä!


Lisäkkeissä

Klassikko: venäläinen suolakurkku, hunaja ja smetana. Joko olet kokeillut? Entä hunajalla voideltu leipäjuusto, päällä tilkka kermaa – sitten uuniin tai mikroon hetkeksi. Tarjoile itsellesi tai vieraille lakka- tai puolukkahillon kera.


Leivonnassa

Hunajalla makeutetut leivonnaiset pysyvät tuoreina pidempään. Korvaa osa sokerista hunajalla. Käytössä ¾ dl hunajaa vastaa yhtä sokeridesiä. Hunaja on kosteaa, joten vähennä reseptin nestemäärä hiukan. Laske paistolämpötilaa (esim. 200 asteesta 180:een) ja pidennä kypsymisaikaa hiukan, kun käytät hunajaa.


Leivonnaisten voiteluun

Voitele uunista otetut sämpylät hunaja-maitoseoksella. Lämpimään maitoon hunaja sulaa hetkessä. Valuta kuuman piirakan päälle hunajaa. Hunaja maustaa ja antaa pinnalle kauniin värin. Kaikki omena- ja marjapiirakat pitävät hunajasta.


Salaattikastikkeissa

Mausta salaatinkastikkeet hunajalla. Hunaja tehostaa tuoreiden ravintoaineiden imeytymistä. Hunaja on salaattikastikkeitten mausteiden kuningatar.

 
Normaali tekstikoko   Isompi tekstikoko

Nettikauppa

Myymälä & Kahvila

Kuvagalleria

Lehtileikkeet